Enquête mbt het belang van digitale samenwerking

Stichting ZIEN is benaderd door Stratix het bureau dat, op verzoek van de Provincie Zeeland, onderzoek doet naar de haalbaarheid van de ZeelandRing. Wij onderschrijven het belang van digitale samenwerking en nodigen u van harte uit de enquête in te vullen.

Een korte toelichting:

Verschillende ontwikkelingen in Zeeland maken samenwerking tussen instellingen in het onderwijs actueler dan ooit. De ontvolking van delen van de provincie, waardoor klassen leegraken, economisch laagtij waardoor werkgelegenheid op het spel komt te staan en het tekort aan gekwalificeerde leerkrachten zijn hiervan enige voorbeelden. Door digitale samenwerking kunnen leerkrachten aan meerdere klassen op verschillende locaties tegelijkertijd lesgeven, is het begeleiden van leerlingen in stagebedrijven mogelijk zonder fysiek ter plaatse te moeten zijn en kunnen leermiddelen direct betrokken worden van een uitgeverij elders in het land, maar ook worden gedeeld tussen de scholen (en bibliotheken). De ZeelandRing brengt alle scholen als het ware onder in één gebouw, zo groot als de hele provincie. Om enige aansprekende voorbeelden te zien, kunt u een bezoek brengen aan

Het glasvezelnetwerk van stichting ZIEN is al een stevige basis voor de mogelijkheden die de ZeelandRing zou kunnen bieden. Als u benieuwd bent naar verdere mogelijkheden tot digitaal samenwerken, zowel in de sector als met andere maatschappelijke geledingen, vult u dan de enquête in op de website van de provincie Zeeland.

Stratix nodigt een aantal deelnemers aan de enquête uit voor een interview, ter verdieping van de gegeven antwoorden en organiseert een multi-sectorale workshop op donderdag 25 november, om deelnemers uit verschillende sectoren van elkaar te laten ervaren wat mogelijk is met digitaal samenwerken over sectorgrenzen heen.

 

De Brabantring is een goed voorbeeld. Voor meer informatie zie: https://www.youtube.com/watch?v=AqZr6_yX8sc en www.breda.nl/brabantring.

Voor het invullen van de enquête en meer informatie verwijzen we naar de website van de Provincie Zeeland: https://www.zeeland.nl/over-ons/digitale-agenda-zeeland/zeelandring-de-zeeuwse-marktplaats-voor-digitale-verbindingen

Geplaatst in Nieuws